تفاوت ورق گالوانیزه سرد و گرم

ورق گالوانیزه چیست + تفاوت میان انواع ورق گالوانیزه

انواع ورق آهن و همچنین سایر محصولات فلزی برای تولید روش مخصوص به خود را دارند یا اینکه چندین روش جهت تولید پیش روی تولید کنندگان قرار دارد که ورق گالوانیزه هم از این قاعده مستثنی نیست، چرا که برای تولید این محصول فلزی دو روش گالوانیزاسیون ورق فلزی وجود دارد که به صورت سرد و گرم نیز انجام می پذیرد که در ادامه به توضیح بیشتری در رابطه با آن خواهیم پرداخت، پس با صبا فولاد همراه باشید.

تفاوت میان گالوانیزه سرد و گرم از نظر مواد ، ترکیب دو ورق اساسا مشابه است، تفاوت در این است که ورق سرد بهتر از گرم است ، ورق سرد ضخامت بیشتری نسبت به ورق گرم دارد، کیفیت منبع سطح گالوانیزه سرد بهتره و روند آن پیچیده تر است و در نتیجه قیمت آن بالاتر است.

از فاکتورهای بسیار مهم جهت انتخاب تولید ورق های فولادی جلوگیری از صدمه دیدن و خورده شدن است، گالوانیزه برخلاف انواع ورق آهن موجود در بازار به منظور تولید و ساخت بدنه ی ماشین آلات به خصوص ماشین آلات کشاورزی و اتومبیل استفاده می شود و بخش عظیمی از تولیدات جهت اتومبیل سازی انجام می شود، به همین دلیل است که این نوع از ورق نسبت به انواع ورق آهن موجود در بازار از ارجحیت بالاتری برخوردار است، چون زمینه ی مصرف آن ها به نوعی حساس و مهم هستند.

ورق فولادی به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد که به وسیله ی پوشش لایه ای فلز از ماده گالوانیک که معمولا روی است،انجام می شود که با استفاده از این روش در مرور زمان پوششی که بر روی ورق پولادی قرار دادیم خورده می شود و از فلزی که در زیر پوشش قرار دارد محافظت می گردد، این فرایند نوع خاصی از حفاظت گالوانیکی بوده که از آن به عنوان یک روش اقتصادی یا مقرون به صرفه جهت محافظت از ورق فولادی در محیط خورنده نیز یاد می شود.

ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه سرد و گرم چه تفاوت‌هایی دارند؟

تفاوت ورق گالوانیزه سرد و گرم نسبت به انواع ورق آهن

تولید ورق گالوانیزه سرد و گرم در صنعت به کار گرفته می شوند که بسته به نیاز، به هر کدام از این روش ها رجوع می شود، به همین منظور به صورت مختصر به تفاوت این محصول فولادی نسبت به یکدیگر و انواع ورق آهن می پردازیم که عبارتند از:

  • زمانی که ورق گالوانیزه به روش سرد تولید می شود یعنی جهت مصارف خانگی ساخته شده اند،چرا که ضخامت پوششی کمتری نسبت به غوطه ور گرم دارد،از اصل های ورق گالوانیزه به روش سرد بهره وری از الکترولیت اسیدی می باشد.
  • در روش ورق گالوانیزه به روش گرم به منظور تولیدات محصولات جهت اتومبیل سازی یا اجزای داخلی مورد استفاده قرار  می گیرد، به همین دلیل محصولات تولیدی به طور مداوم از مذابی که ترکیب آن ها روی،مس،آلومینیوم و فسفر بوده عبور می کنند.

 به طور کلی ورق گالوانیزه نسبت به انواع ورق آهن که در محیط اطراف می بینیم به دلیل استفاده در صنایع اتومبیل سازی و اجزای داخلی آن از اهمیت بالاتری برخوردار می باشند. پوشش ورق های فولادی گالوانیزه به دو شکل انجام می شود که در روش تولید گرم جسمی با عبور از مواد مذاب آغشته به مواد های خاص می گذرد اما در روش تولید گالوانیزه سرد از آبکاری استفاده می کنند که به آن الکتروگالوانیزاسیون می گویند.

تفاوت ورق گالوانیزه سرد و گرم نسبت به ورق آهن

فرایند کروماته نمودن ورق گالوانیزه

بعد از اینکه ورق گالوانیزه فرایند پوشش را پشت سر گذاشت در این مرحله این محصول ظاهر خوش رنگ و لعابی به خود می گیرد اما کیفیت به دست آمده به سرعت افت می کند ، زیرا زمانی که این محصول در مقابل درجه حرارت بالا،آب یا رطوبت نیز قرار گیرد به وسیله هیدروکسید روی به رنگ سفید پوشیده می شود که به اصطلاح به آن سفیدک می گویند،زمانی که این اتفاق رخ داد به علت خراب شدن ورق، ارزش کالا به شدت کاهش می یابد.

به منظور جلوگیری از سفیدک می توانید عملیات خاصی را بر روی این محصول انجام دهید، ورق گالوانیزه را در محلول بی کرومات سدیم  یا اسید کرومیک رقیق غوطه ور کنید، بعد از انجام این کار لایه متراکمی روی ورق گالوانیزه ایجاد می شود که مقاومت بسیار خوبی مقابل خوردگی از خود نشان می دهد و با استفاده از این روش مدت زمان سفیدک زدن را نسبت به حالت اول افزایش می دهد.

روش غوطه ور کردن گالوانیزه گرم نسبت به ورق سرد و انواع ورق آهن ارجحیت داشته و در تجارت بسیار موفق است چرا که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشد و به عنوان یک محافظ از ورق های آهن در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می کند.

۴/۵ - (۲ امتیاز)