میلگرد مورد نیاز برای ساختمان

میلگرد مورد نیاز برای ساختمان یک، دو و سه طبقه

به طور معمول برای شروع ساختمان سازی و یا هر سازه‌ای نیاز به برآورد است، یعنی تمام این موارد را باید مدنظر قرار دهید، از هزینه‌های احتمالی، به منظور ساخت و ساز تا میزان مصالحی که باید برای آن به کار برده شود، البته این موارد صرفاً تمام برآوردهای احتمالی نیست، بعد از هزینه مشخص کردن مدت زمانی که پروژه طول می‌کشد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

در این مقاله از صبا فولاد در مورد میلگرد مورد نیاز برای ساختمان یک، دو و سه طبقه توضیح می‌دهیم به منظور کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

میلگرد مورد نیاز برای ساختمان یک، دو و سه طبقه

محاسبه میلگرد فونداسیون

به منظور اطلاع از قیمت میلگرد استفاده شده برای ساختمان یک، دو و سه طبقه باید به شرح زیر عمل کرد:

  • در ابتدا باید مقاطع مورد نیاز در فونداسیون، ستون و سقف را محاسبه کرده و آن را به دست آورد.
  • در وهله‌ی دوم پس از به دست آوردن موارد بالا به محاسبه‌ی تعداد طبقات پرداخت.
  • جهت اجرای مقاطع در پی ساختمان نیاز است که به صورت طولی، عرضی و تقویتی نیز اجرا شود؛ یعنی باید محاسباتی در زمینه‌ی قرارگیری مقاطع به صورت طولی و عرضی به منظور فونداسیون یک ساختمان داشته باشیم.
  • مقاطع به منظور تقویت پی سازه برای استحکام اسکلت ساختمان می‌باشد.

برای اینکه درک بهتری در مورد مقاطع داشته باشیم باید کمی به نام آن توجه کنیم، یعنی بعد از توجه به نام مقاطع می‌توان حدس زد که در طول محور پی اجرا می‌شوند یا به عبارتی دیگر در ردیف بالا و پایین فونداسیون قرار می‌گیرند.

برای اینکه از میزان میلگرد به کار رفته در قسمت طولی را به دست بیاوریم در وهله‌ی اول به محاسبه‌ی طول یک میلگرد که در محور مورد نظر قرار دارد، نیاز است و باید به این نکته توجه داشت که به منظور جاگذاری و محاسبه‌ی میلگرد باید کاور و خم میلگرد را در نظر گرفت.


راهنمای انتخاب بهترین میلگرد در ساختمان سازی


البته این صرفاً تمام مواردی نیست که باید از آن اطلاع داشته باشیم، توضیحات مختصری در رابطه با کاور، خم میلگرد، مقاطع عرضی و تقویتی پی داده که توضیح آن‌ها به شرح زیر می‌باشد:

  • برای اینکه از زنگ زدگی و خوردگی این محصول فلزی‌ها جلوگیری کرده تا به راحتی در محل تعیین شده جاگذاری شوند، از کاور استفاده می‌نمایند که در واقع مقدار پوشش میلگرد یا فاصله‌ای است که در حین اجرا از قسمت خارجی بتن داشته باشد.
  • همان طور که از اسم خم میلگرد پیداست، برای این محصول فلزی به راحتی و خوبی در بتن و سازه قرار بگیرند، دو طرف میلگردهای عرضی و طولی را خم می‌کنند. تا به اینجای کار با مطالعه‌ی موارد بالا متوجه می‌شویم که به سادگی می‌توان طول این محصول فلزی را محاسبه نمود که عبارت است از: (۲* طول کاور)- (۲*طول خم)+ طول محور = طول میلگرد
  • باد توجه به موارد گفته شده‌ی بالا مقاطع عرضی در پی مانند طولی می‌باشد که تنها تفاوت آن این است که باید عرض محور را در نظر بگیرید.
  • اگر قصد دارید که به محاسبه‌ی وزن مقاطع تقویتی بپردازید باید طول آرماتور را در تعداد و وزن طول آن ضرب کنیم. البته روش‌های محاسباتی دقیق‌تری هم وجود دارد که با استفاده از فرمول در اکسل پیاده سازی می‌شود که نمونه‌ی آن را در عکس زیر می‌بینید.
محاسبه میلگرد فوندانسیون

حدود تقریبی این فلز برای اسکلت سقف و ستون

همان طور که مستحضر هستید، ساختمان با اسکلت فلزی یا بتنی ساخته می‌شود که تمام تفاوت‌های آن صرفاً با مشخص کردن نوع آرماتور و اسکلت قابل انجام است که به شرح زیر قابل دسته بندی هستند:

  • مقدار محصول فلزی مورد نیاز به منظور اسکلت فولادی با مهاربندی بین ۴۵ تا ۶۵ کیلوگرم بر متر نیاز است.
  • ۶۵ تا ۹۰ کیلوگرم بر متر مربع در صورت اینکه از اسکلت فولادی با  قامت خمشی بهره مند شده باشد.
  • میزان این محصول در اسکلت بتنی با قامت خمشی و دیوار برشی برابر با ۳۵ الی ۴۵ کیلوگرم متر مربع بوده و اگر صرفاً به منظور اسکلت بتنی باشد بین ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم متر مربع است.
  • در صورتی که سازه اسکلت بتنی باشد برای هر ستون ۱۲ الی ۱۸ کیلوگرم آرماتور مورد نیاز است.
  • اگر ساختمان و سازه‌ی شما از سقف دال دوطرفه بهره برده باشد، آرماتور مورد نیاز برای آن ۶۰ تا ۸۵ کیلوگرم خواهد بود.
  • به ازای هر متر مربع ۵ الی ۷ سقف تیرچه بلوک مورد نیاز است که البته در صورت استفاده از سقف کامپوزیتی این مقدار از ۸ تا ۱۲ کیلو گرم متغیر بود.
  • به ازای هر متر مربع جهت سقف‌های دال بتنی عددی بین ۱۰ الی ۱۶ کیلوگرم مدنظر است.
میلگرد چیست ؟

«میلگرد» (Reinforcement Bar یا به اختصار Rebar)، یک محصول فولادی به شکل میله، مش یا کابل است که به منظور تقویت مقاومت کششی در سازه‌ها یا عضوهای بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته، موادی نظیر الیاف پلیمری و دیگر فلزات نیز در ساخت میلگردها به کار می‌روند اما متداول‌ترین نوع میلگرد، فولادی است.

محاسبه هزینه ساخت ساختمان مسکونی به چه صورت است؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به عوامل میانگین قیمت میلگرد همچنین قیمت سایر آهن آلات مصرفی بستگی دارد که در این مقاله به صورت کامل به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

میلگرد مورد نیاز برای ساخت ساختمان را از کجا می توانم خرید کنم ؟

برای خرید انواع میلگرد می توانید سفارش آنلاین خود را در سایت صبا فولاد ثبت کنید و یا با شماره‌ی ۰۳۱۳۵۰۲۰ ارتباط برقرار کنید.

۵/۵ - (۷ امتیاز)